دبیر اجرایی و هنری اولین و دومین فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» جزییات سومین دوره این فستیوال را که حول محور موسیقی اقوام لر، بختیاری، لک و قشقایی برگزار خواهد شد، اعلام کرد.
علی مغازه ای دبیر اجرایی و هنری اولین و دومین فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» و مدیر ویژه برنامه «شب های موسیقی نواحی» توضیح داد: همانطور که اهالی رسانه و طرفداران موسیقی نواحی در جریان هستند ما در مراسم اختتامیه دومین فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» اعلام کردیم که دوره سوم فستیوال با تمرکز روی موسیقی دامنه های زاگرس و موسیقی اقوام لُر، بختیاری، لک و قشقایی برگزار می شود.
به گفته وی، از همان ابتدا برنامه ریزی هایی بر اساس یک نکته علمی بود آنهم اینکه تمرکز روی موسیقی اقوام همگن و هم جوار پایه گذاری شود.
وی ادامه داد: علاقه مندان و پژوهشگران موسیقی نواحی می دانند با تکیه بر تجاربی که در دو دوره قبلی داشتیم، تمام تلاش ها انجام گرفته که این فستیوال برنامه ای برای نمایش نباشد بلکه به سهم خود گامی برای رسیدن به درک درست و ایجاد تعاملات علمی باشد. اتفاقا به همین دلیل هم است که در دوره های گذشته سعی کردیم روی موسیقی اقوام با تفکیک موقعیت های جغرافیایی و رویکردهایی چون انسان شناسی و جامعه شناسی به صورت توامان هدف گذاری کنیم. یعنی با بررسی چنین فرآیندی بود که در درون هر یک از موسیقی ها ورود پیدا کرده و از گروه های مختلف برای شرکت در این فستیوال دعوت کردیم.
این پژوهشگر موسیقی نواحی افزود: شیوه ای که ما برای انتخاب گروه ها در فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» به کار گرفتیم به این گونه بود که در رفت و آمدهایِ مختلف هیات انتخاب به مناطق مختلف ایران، اجرای برنامه ها در همان منطقه مورد بررسی قرار می گرفت، انتخاب می شد و در نهایت برای حضور در فستیوال دعوت به عمل می آمد. به هر حال اینها فرآیندهای مقدماتی ما برای برگزاری یک رویداد مرتبط با موسیقی اقوام ایران است که در دوره سوم با تکیه بر تجربیات گذشته با برنامه های جدیدی طراحی شده و به زودی در دو نشست خبری ویژه که اولی به طور حتم قبل از ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد، جزییات دقیق این برنامه فوق العاده اطلاع رسانی خواهد شد.
دبیر اجرایی و هنری اولین و دومین فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» در پایان تاکید کرد: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته سومین دوره فستیوال هم در تالار رودکی تهران و اختتامیه نیز در تالار وحدت برگزار می شود که پس از نهایی شدن توافقات با مسئولان در این زمینه، تاریخ دقیق فستیوال نیز اعلام رسمی می شود. البته در نشست خبری دبیر اجرایی و هنری، دبیر جشنواره و مسئولان بخش های مختلف نیز معرفی می شوند.
فستیوال «آینهدار» با حضور محمدرضا درویشی به عنوان دبیر علمی و علی مغازهای به عنوان دبیر اجرایی از سال ۹۲ با همت بخش خصوصی کار خود را با هدف ارائه موسیقی نواحی ایران و ثبت و حفظ این میراث معنوی آغاز رد. این فستیوال در نخستین نوبت در مهرماه سال ۹۲ با حضور ۳۰ هنرمند موسیقی از شرق و جنوب شرق کشور و مناطق تربت جام، باخرز و سیستان بلوچستان در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. دومین دوره این فستیوال نیز اردیبهشت سال ۹۴ با تمرکز بر موسیقی جنوب ایران با حضور۱۲۰ هنرمند از هرمزگان، بوشهر و خوزستان در تالار رودکی و وحدت برگزار شد